Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 76

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2016-05-07
  Vårbruket

  Det tog tid men nu kom vårbruket i gång,den 5 maj kunde Martin sätta crossvälten i jorden,  med plattan i golvet och solen på himlen är det en speciell känsla som nog bara en bonde kan känna.Mitt jobb nu är att se över stängseln för ungdjur och kor.I eftermiddag blir det Grebbestad med NM i ostronöp... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2016-04-30
  Tanum Strand

  Tanum strand håller på att bygga om det mästa av anläggningen, halva matsalen är klar,den nya trenden är att en del av köket är inbygd i matsalen,jag tycker det är trevligt för nu kan kockarna möta gästern och få deras reaktion på maten både posetivt och negativt,det skall bli roligt att se hela res... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Framtiden • 2016-04-30
  Grönemad

  Härom dagen skulle jag köra till Grönemad för att träffa Lars på Everts Sjöbod för jag ville se senaste tillbygget.Gärdet på vänster hand innan samhället gick en fjolårs älgkalv och lungt betade på ogräset,det är ju den här tiden som älgkon stöter bort fjolårskalvarna så dom får nu klara sig själva.... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2016-04-24
  I krigets fotspår

  Hembygdsföreningens tredje vandring runt Torimskrysset i Lur med Bo Magnusson som ledare visade på att området var en av dom mest strategiska områden under kriget,hela området består av skyttevärn,kulsprutevärn,kanonvärn och skyddsrum,värnet som Ingegärd Sörensson beundrar är bygd av granit och är e... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2016-04-17
  Tack Ärliga Människor

  Efter att blivit stoppad av polisen utan körkort eller som det så fint heter utan giltigt legg (pass) vi tvättstugan så försöker jag alltid ha med plånboken när jag kör fyrhjulning,traktor eller bil,men att ha den i arbetsklädet är inte så lämpligt så den ligger löst i fordonet.Här om dagen så skull... (Läs mer)

  10 kommentarer

  AllmäntDela