Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 76

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2016-02-08
  Kommunens fastigheter

  Jag tror att det är få av kommunens fastigheter som har haft så många olika hyresgäster som Barackerna vid Tanums Byggdegård,dom som huserade där senast var Teckniska Nämnden men dom har flyttat till Tedacthuset så nu renoveras dom till att ta emot ensamkommande flycktingbarn ca.14 st,det tror jag b... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt • 2016-01-30
  Gräsänderna

  Martin berättade att han glömde ge dom mat en dag då tog två av dom och knallade runt för att leta efter mat dom kom in på gården och hittade snart vägen till krossen där det fanns mat i över flöd så efter en stund vaggade dom iväg och kom tillbaka med hela flocken,så varje eftermiddag vid 3-4 tiden... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2016-01-23
  Snö

  Det är inte bara dom små djuren som fåglar tex.som behöver stödutfodring på vintern,själv utfodrar jag ända sedan vi flyttade hit för nio år sedan rådjuren här, dom får havre och halm,för dom är lika trevligt att titta på som fåglar,men glöm inte att har man börjat utfodra så måste man hålla på hela... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2016-01-22
  Snö

  Det enda roliga med snö numera är att få sätta snöplogen framför fyrhjulingen och köra runt.Jag tänker ofta på att tänk om man hade en sådan maskin under ens uppväxt på 40-50 talet,men då hade en väl kört ihjäl sig. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2016-01-16
  Vintermat

  Tack vare den milda vintern så har bland annat gräsänder stannat kvar,det är ochså skojigt att gräsänderna har förökat sig dom senast åren så i bäcken på Säm bakom Martins ladugård finns det 60-70 änder men det beror nog på att dom kommer upp och äter ensilage och kross som Martin lägger ut.Jag berä... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  NaturDela