Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 76

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2013-12-25
  Kubbhus


  Kubbhus låter som det var en lekstuga men längre tillbaka så var det inte ovanligt med mindre både bostad och uthus som var byggda av Vedkubbar,ved var någor som man ofta hade nära sig och kostade inget om man ägde skogen eller som i många fall så ingick fri vedtag till torp dvs man fick ta den ved ... (Läs mer)

  4 kommentarer

  Boende • 2013-12-24
  Mistel


  Om ni skall ut och plocka mistel så tänk på att vem som helst får inte plocka denna fruktbarhetssynbol det är bara ägaren till trädet den växer på som får plocka mistelen men det finns även här vissa krav och det är att inte skada beståndet av mistelen dvs man får bara ta en minder del av beståndet ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2013-12-22
  E6


  Motorvägsbygget går framåt dom båda tunnlarna blir 200 m långa man har hunnit spränga 100 m,när jag var där och pratade med ansvariga så låvade dom att det inte blir ett nytt Hallandsås det är ett bra berg att arbeta i,jag får göra ett nytt besök när dom är klara.
  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt • 2013-12-20
  Vit Jul


  Men ifjol var det en vit Jul.
  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Familj • 2013-12-20
  Vit Jul ??


  Nej det blir ingen vit jul i år.
  (Läs mer)

  1 kommentar

  FamiljDela