Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 76

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2013-08-23
  Vänortsbesök

  Onsdag och torsdag hade Tanum besök av sin vänort i Italien Capo di Ponte.Torsdagen som jag själv var med var ett besök på Säms grisgård,medverkande var också Tannamsdalens Gårdsmejeri,vi fick smaka på gårdsprodukter och en uppskattad rundvandring bland små och stora grisar. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2013-08-18
  Tanums hemliga rum

  Ett finns vid Kragenäs,besök denna fina bunker från andra V-kriget.Kristina Bengtsson har och håller på att kartlägga trakten runt kragenäs där finns mycke gamla lämningar av olika slag.Gå in på tanums hemsida där Kristina har gjort ett 15 sidigt repotage med många bilder,Kristina vill gärna att ni ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2013-08-12
  Maran

  Vi har fått in till hembygdsmuset en gammal soldatryggsäck den gick under smeknamnet Maran.Modellen känns igen från TV serien Rasken.Vi vet inte allt om maran men den kan ha annvänds under första V-kriget,försvarsmuset i Uddevalla skall hjälpa oss med mer uppgifter,skulle det vara någon läsare som v... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2013-07-28
  Nöden har ingen lag

  Har haft problem med styrningen på grävaren men igår la den av,idag söndag har vi gjort en provisorisk lösning så vi kan gräva klart,man tar vad man har och på en gård så finn det alltid något som passar om man har lite fantasi.Det är nästan i klass med farmor Ankas bil.God Hjul på er. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid • 2013-07-28
  Jordvärme

  Hjälper Martin gräva ner 500 meter slang för jordvärme, värmen har varit besvärande men det torra vädret har varit bra när det gäller grävningen,regnet vi fick gjorde gott för både stråsäd och vallar.Det svåraste har varit alla ledningar inte minst dräneringar som man kommer på, att det finns täckdi... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  ArbeteDela