Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 75

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2010-08-13
  Tanumsdagen och tändkuledunk

  Tanumsdagen är avklarad. Anette var tillbaka utan ryggskott. Daniel fick göra sitt elddop, vad han tyckte får han själv skriva om.

  Än är inte sommaren slut så det blev en tur på Grebbestadsbryggan med glass och prat med folk man känner. Vad var det jag sa, här kommer gamle vännen och sjöbusen från de...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,Havet,Kultur,Sommar • 2010-08-05
  Bullaren och Grebbestad

  Bullarmarknaden är alltid något speciellt, tyvärr fick vår Anette ryggskott, att se henne glida över parkeringen i en gångart som skulle få vilken lipizzanare på Spanska ridskolan i Wien att bli svart av avund.

  Den här veckan har jag mest suttit på Martins grävmaskin, han lägger ny dränering runt...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Havet,Landet • 2010-07-30
  Soldattorp

  Vi är ett tiotal personer som nästan varje vecka under drygt ett års tid inventerat soldattorp. Soldattorpsepoken varade från mitten av 1600-talet till början av 1900-talet. Tanums kompani omfattar gamla Tanums kommun och en bit in i Kville och hade 126 rotar med minst ett torp i varje rote.

  Vårt...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2010-07-25
  Arbete

  Nu är andraskörden ensilage i full gång den ser bra ut. En heldag på traktorn känns i hela kroppen annat var det förr. På kvällen satte jag upp glasdörrar på altanen, en så kallad halvkuvös,Elisabeth tyckte det blev så bra att hon undrade om vi kunde glasa in resten också, ja sa  att det... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete • 2010-07-15
  En regni dag

  På Martin gård finns ett lantbruksmuseum, mellan två gamla traktorer stod det en gammal moped som jag en gång i tiden köpt av en granne, den var begagnad och billig. När ungarna var i mopedåldern användes den flitigt, mopeden var en Puch Dakota 3000 med guldtank, tillverkades bara mellan 1975-78.

  Eft...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  FritidDela